Manşet

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ramazanda nasıl beslenmeliyiz?

 Ramazanda oruç tutarken sağlıklı bir şekilde kalmak vucudumuzun enerji seviyesini korumak ve vucudumuzu en iyi bir şekilde korumak için beslenmemize çok dikkat etmeliyiz.



Oruç tuttuğumuz için uzun süre aç kalıyoruz bu vucudu yorar bu sebepten dolayı sahurda ve iftarda dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenmeyi dengeleyecek programlar yapmamız gerekiyor.

1- Sahur en önemli öğün bu yüzden sahurda sağlıklı ve doyurucu yiyecekler tercih edilmeli kepekli ekmek, yulaf ezmesi, tam bugday ekmeği bunlar sizi uzun süre tok tutar.

2-Yumurta peynir gibi veya yoğurt kasları ve vucudu güçlendirir.

3-Yağ olarak zeytinyağı bir sağlıklı tercih olmalı.

4-Bol lifli besinler tercih edilmeli mercimek nohut gibi

5-Su her şeyden önemli oruç tutmadığımız normal günlerde bile günde 2 litre 2,5 litre tüketmemiz gereken su oruç tutarken dahada önemli hake geliyor.

6-İftarda ise yemekleri aç ve midemiz boş olduğu için yavaş yavaş yemeliyiz ağır yemeklerde kaçınılmalı ve sahura kadar bol bol sıvı almalıyız.

7-iftarda sıvı ile yada hurma ile veya zeytin ile başlamak en iyisi sindirime yardımcı olan mercimek çorbası bir tercih olabilir.

8-Sebze yemekleri salatalar lif bakımından zengindir tercih edilebilir.

9-Et tavuk protein bakımından tercih edilebilir.

10-İftardan sonra ara öğün tercihiniz var ise Kuru yemişler yoğurt ve lif bakımından zengin meyveler tercih edilir.

11- Şekerli ve ağır yemeklerden kaçının Tatlılar aşırı şeker içeren gazlı içeçeklerden kaçının Çok yağlı yemeklerden uzak durun.

12-Hareket ve egzersiz aşırıya kaçmadan hafif olarak yapmaya devam edin ağır egzersizlerden vucudu yoran egzersizlerden kaçının .

Yorum Gönder

0 Yorumlar