Hatay-Antakya yöresine ait nefis bir lezzet.
|
Malzemeler: Hamuru için 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı 4,5 su bardağı un Yarım paket (21 gr) yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker Biberli harcı için 1 büyük soğan 1 adet kırmızı biber 1 çay bardağına yakın zeytinyağı 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı kuru nane veya 1 tatlı kaşığı kekik 2 yemek kaşığı susam 1 tatlı kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Hamur malzemesiyle yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.Hamur mayalanırken biberli harcı hazırlayın. Soğan ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp zeytinyağıyla biraz soteleyin (sebzeler kızarmayacak, sadece yumuşayacak). Salça, nane, susam, kimyon ve acı pul biberi de ekleyip biraz daha kavurun.Mayalanan hamurdan orta boy bir mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Elinizde yassıltın. Yağlanmış bir tepsiye dizip, üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayın. Yine elinizle hafifçe bastırın. Biberli ekmekleri önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarladığınız fırına sürün. Ekmeklerin kenar kısımları hafif kızarınca fırından alın. |
0 Yorumlar