Manşet

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Boza tarifi

MALZEMELER
2 bardak bulgur (*) 
20 bardak su 
2 çorba kaşığı tarçın 
yarım bardak yoğurt 
yarım tatlı kaşığı kuru maya 
2.5 çorba kaşığı şeker 
2 çorba kaşığı un 
yarım çorba kaşığı vanilya 

(*)Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz. 

12 kişilik 

HAZIRLANIŞI
Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin. 
Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun. 
Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun. 
Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın. 
Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin. 
Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın. 
Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar