Manşet

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Pratik lahana turşusu nasıl yapılır ?

 Yaz bitiyor kış geliyor yazdan kış için bazı hazırlıklarımız var bunlar daha çok yiyeceklerde var. 




Kışın yiyeceğimiz kışlık yiyeceklerimizden bizim için vazgeçilmez olan lahana turşusu nasıl yapılır pratik bir şekilde llahana turşusu yapımını anaşlatacağız pratik kolay bir şekilde kış için lahana turşusu tarifi.


Önce malzemelerimize bir bakalım.

 beyaz lahana, tuz, sirke, limon suyu, sarımsak ve isteğe bağlı olarak dereotu gibi malzemeler gerekiyor. 

Şimdi lahana turşusu yapımına gelelim. Lahana turşusu yapmak için öncelikle taze lahanaları nce şekilde doğrayalım ardından doğranmış lahanaları tuzlayarak karıştıralım ve bir süre bekletelim. Beklettikten sonra lahanaların suyunu sıkarak bu şekilde fazla tuzunu çıkarmış oluyoruz. Daha sonra doğradığımız lahanaları salça, biber salçası nar elşisi gibi malzemelerle karıştırın birde isteğinize göre sarımsak koyabilirsiniz. Sonra karışımı elde ettikten sonra temiz mümkünse hiç kullanılmamaış yeni kavanozlara yerleştirelim iyice sonra üstünü örtecek şekilde su koyun kavanozun ağzını yeni aldığınız kapaklarla sıkıca kapatın. Odanızın normal sıcaklığında güneş görmeyen yerinde 15  gün bekletin turşu fermente olduğunda buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar