Manşet

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Varis çorabı ne işe yarar

Varisler için varis çorabı işe yarıyor mu? varis çorabının faydaları nelerdir varis çorabını nereden bulabilirim işte cevaplar
Hoş olmayan görüntüsü ile genellikle kadınlar için estetik kaygıya neden olan varisler, sağlık için de risk oluşturuyor. Gün sonuyla beraber bacaklarda ağrı, şişkinlik ve kramplardan şikayetçiyseniz sizin de varisiniz olabilir.


Varis sorunu genellikle bacakların alt kısımlarında meydana gelir. Bunun nedeni ise en fazla basınca, alt bacakların maruz kalmasıdır. Varis, genel olarak toplardamar fonksiyonunda meydana gelen sorunlar nedeniyle oluşur. Bacak bölgesindeki toplardamarlar yüzeyden ve derinden geçer. Yüzeydeki damarların, cilde dışardan bakıldığında görülebilir hale gelmesi ile varisli damarlar meydana gelir. Bu durumun nenesi ise damar kapakçıklarının iyi çalışmaması ve damar içi basıncın artmasından kaynaklanır. Bacaklara geri kaçan kan, damarların genişlemesine ve dışarıdan görünür hale gelmesine neden olur.
Varisli damarlara etkin bir tedavi uygulanmadığında damar görünümü ilerler. Tedavi edilmeyen damar sorunları, kalp damar hastalıkları ve diyabet başta olmak üzere sağlık sorunlarına yol açar. Neden olduğu hastalıklarla beraber düşünüldüğünde, varisin tedavisi daha zor bir hal alır. Varis, tüm dünyada her 4 kişiden birine görülen, ülkemizde 20 milyondan fala kişiyi etkileyen bir hastalıktır. Varis sorunu olan kişilerin şunlara dikkat etmesi gerekir.
Hareketsiz kalmamaları büyük önem taşır. Hiç hareket etmeden uzun süre ayakta kalmak ya da uzun süre oturmak damar içi basıncı artırır. Haftada 3 defa, en az 40 dakikalık yürüyüşler faydalıdır.
Banyodan sonra yapılacak soğuk su masajı kan dolaşımını hızlandırmaya ve basıncı azaltmaya yardımcı olur.
Damar sağlığı için E vitamini içeren gıdaları beslenme düzenine dahil etmek varisle mücadeleyi kolaylaştırır.


Varis nasıl tedavi edilir?
İlerlemiş varis vakalarında bilinen en yaygın yöntem cerrahi tedavi yöntemidir. Bunun dışında başlangıç aşamasındaki, varis vakalarında lazer veya ilaçla tedavi de uygulanmaktadır. Kalıcı çözümler sunan bu yöntemlerin dışında hastaların şikayetlerini azaltmaya yönelik kullanılan varis çorapları da ağrı ve krampa gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur.
Varis çorabı ne işe yarar?
Varis çorapları herhangi bir çoraba kıyasla, bacağı çok sıkı bir şekilde sararak, ortalama 15 kat daha fazla basınç uygular. Dışarıdan uygulanan basınç sayesinde, damar kapakçıklarının kanı geri kaçırması önlenir. Azalan basınç ile hastanın ağrı, kramp vb. şikayetlerinde azalma meydana gelir. Etkili bir uygulama olmasına rağmen kalıcı sonuçlar sağlamaz. Çorap çıkarıldıktan sonra, şikayetler tekrar başlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar