Günlük hayatta yemeklerde ya da çayda hoş bir aroma bırakması için kullanılan karanfil bitkisinin insan vücudunabir çok faydası vardır. İçerisinde Omega-3 bulunduran nadir bitkilerden karanfilin faydalarını sizler için sıraladık. İşte karanfil tüketmeniz için sebepler.
1- Ağzınızın kötü kokmasına sebep olan soğanlı ya da baharatlı yemeklerden sonra karanfil tüketmek, kötü koku oluşumunu engelleyecektir.
2- Aniden gelen mide bulantısı ve kusmaya karşı oldukça etkili bir bitkidir.
3- Burun tıkanıklığınızın kısa sürede açılması için karanfil tozunu burnunuzdan yukarı doğru çekmelisiniz.
4- Karanfilin keskin kokusu, sinir sisteminde oldukça etkilidir. Yorgunluğa bağlı görülen negatif düşüncelerden sizi uzaklaştırır.
5- Karanfil yağı, güçlü antibiyotik özelliği sayesinde cilt üzerindeki akne, siyah nokta ve sivilceleri giderir.
1- Ağzınızın kötü kokmasına sebep olan soğanlı ya da baharatlı yemeklerden sonra karanfil tüketmek, kötü koku oluşumunu engelleyecektir.
2- Aniden gelen mide bulantısı ve kusmaya karşı oldukça etkili bir bitkidir.
3- Burun tıkanıklığınızın kısa sürede açılması için karanfil tozunu burnunuzdan yukarı doğru çekmelisiniz.
4- Karanfilin keskin kokusu, sinir sisteminde oldukça etkilidir. Yorgunluğa bağlı görülen negatif düşüncelerden sizi uzaklaştırır.
5- Karanfil yağı, güçlü antibiyotik özelliği sayesinde cilt üzerindeki akne, siyah nokta ve sivilceleri giderir.
0 Yorumlar