Manşet

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Takva Ne Demektir? Takva sahibi Kimlerdir?

Takva Ne Demektir? Takva sahibi Kimlerdir? 1. Ebedi azaptan sakınmak için Allah'a şirk (ortak) koşmaktan kaçınmaktır. Fetih suresi 26. ayette Allah c.c buyuruyor ki ;


O zaman inkâr edenler, kalplerine taassubu, cahiliye taassubunu yerleştirmişlerdi. Allah da elçisine ve müminlere sükûnet ve güvenini indirdi, onların takvâ sözünü tutmalarını sağladı. Zaten onlar buna lâyık ve ehil kimselerdi. Allah her şeyi bilendir.
Fetih suresi 26

2- Büyük günahları işlemekten ve küçük günahlarda ısrar etmekten sakınmak ile farzları yerine getirmektir. ki; İslamda bilinen takva budur. A'raf suresi 96 da Allah c.c buyuruyor ki ;

O (peygamberlerin gönderildiği) ülkelerin halkı inansalar ve (günahtan) sakınsalardı, elbette onların üstüne gökten ve yerden nice bereket kapıları açardık, fakat yalanladılar, biz de ettikleri yüzünden onları yakalayıverdik.
A'raf suresi 96

3- Kalbini Allah c.c.'tan başka meşgul edecek her şeyden temizlemeye çalışmak ve bütün varlığı ile Allah Teala'ya yönelmektir. Ayetteki geçenler gerçek takva sahipleridir:

Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten nasıl sakınmak gerekiyorsa, öylece sakının ve siz ancak müslümanlar olarak ölün.
Âli İmran 102

Ey iman edenler! Şeytanın adımlarını takip etmeyin. Kim şeytanın adımlarını takip ederse, muhakkak ki o, edepsizliği (yüzkızartıcı suçları) ve kötülüğü emreder. Eğer üstünüzde Allah'ın lütuf ve merhameti olmasaydı, içinizden hiçbir kimse asla temize çıkamazdı. Fakat Allah dilediğini arındırır. Allah işitir ve bilir.
Nur suresi 21.ayet

Yorum Gönder

0 Yorumlar