Manşet

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Hangi bölgeler en çok nefret tweeti atıyor


ABD’de Humboldt State Üniversitesi öğrencileri; Amerikan halkının Twitter’daki ‘nefret içerikli’ mesajlarını analiz etti. Analiz, ABD’nin Twitter üzerindeki ‘nefret haritası’nı ortaya çıkardı.
Yaklaşık 150 milyon Twitter kullanıcısı olan ABD, haliyle dünyanın en çok tweet üreten ülkelerinden biri.
The Shadow League'nin haberine göre; öğrenciler 150 binden fazla tweet’in içeriğini analiz ederek nefret içerikli mesajların dağılımını belirledi. Ortaya çıkan harita, ABD’nin Doğu Yakası’nın ve orta eyaletlerin çok sayıda olumsuz tweet ürettiğini ortaya koydu.

Irkçı, eşcinsel karşıtı, hakaret içerikli vb. tweet’leri en çok atan eyaletler, Virginia, Kuzey Carolina, Texas, Alabama, Indiana, Iowa ve Minnesota olarak belirlendi.
Dr. Monica Stephens’ın başını çektiği araştırma, ‘Nefret Coğrafyası’ adı verilen bir projenin sadece bir ayağını oluşturuyor. Stephens, analiz edilen ve Haziran 2012 ile Nisan 2013 arasında atılan tweet’lerde en az bir tane küfür ve aşağılama içerikli ifade olduğunu belirtti.

Bilgisayarda listelenen tweet’ler, insan görüşüyle doğru kategoriye ayrılmak için ikinci kez kontrol edildi. Tweet sahiplerinin adının saklandığı haritada, kırmızı noktalar nefret tweetlerinin en yoğun olduğu bölgeleri temsil ederken, maviler ortalamanın üzerinde kalan yerleri, işaretlenmeyen bölgeler ise ortalamanın altında kalan yerleri ortaya koydu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar